


Když sv. Martin, tak husa. Máme jednoho v rodině, svatý sice není, přesto jsme husu upekli a byla moc dobrá. Jednou do roka, to se ani nepočítá za nějaký prohřešek na zdraví, zvlášť, když je to taková dobrota
U nás také nebyla husa, ale přesně před týdnem kachna
. Mám jednu prosbu: pamatuji si, že jsi už někde psala o tom, že dáváš kokosovou náplň do buchty nebo nějakého moučníku. Měla bych zájem o tento recept, už mám sáček kokosu, mohla bys mi dát odkaz na recept u tebe na blogu? Předem moc děkuji.
Podle toho vašeho pořekadla dnes budu jíst. Zase pěkně podle jízdního řádu, ale tu červenou řepu k tomu přidám. Víc zeleniny neškodí a řepa je zavařená od loňska, už jsem si ji přenesla z vejminku přes dvůr, takže je na očích.
Tak u nás nebyla ani husa ani kachna, ale zcela nesvatomartinsky, kuře s nádivkou a bramborová kaše.
Červenou řepu nemám ráda, ale naučila jsem se z ní dělat "tatarák" na topinku. Zaujala mě ta tvá polévka. Polévky máme moc rádi a že jde připravit i z červené řepy je pro mě novinka. Najdu-li odvahu, zkusím.
[2]: Hezky si to umíš ospravedlnit...
Zdá se mi, že se to letos s těmi svatomartinskými hody přehání. Myslím tím restaurace, obchody a také sdělovací prostředky.
Marti, ale to není reakce na tvůj "manonebeský článek" Naopak, po něm se mi sliny sbíhají. Také na mne čeká kachnička od včerejška.Pečeme ji s jablíčky tak, jako ty. Ale u nás takové hody v tuto dobu je tradice, protože na Martina je u nás na vesnici tzv. krmáš, pro nezasvěcené posvícení.
P.S. Už jsi vyzkoušela tatarák z červené řepy? S topinkami s česnekem je to také mana nebeská.
Tak to mám skoro chutě....husa nebo kachna, moc dobré je obojí...
I my měli kachničku a jediná já měla dýnˇové zelí
.
[3]: Blani ta náplň je zde:Zdroj: https://www.recepty.cz/recept/kokosova-napln-118756
[10]: Co bych pro tebe neudělala, našla jsem přímo náplň, kterou jsem si upravila- zde-http://fukcarinka.blog.cz/1709/letem-mym-svetem
No vypadá to senzačně! Vůči červené řepě kdysi mívaly moje chuťové buňky určité výhrady, ale poté, co jsem přišel na chuť Řecku, červenou řepu jsem k tomuto "přicházení" rovnou přibral .
To je hrůza takové články!! Já je vůbec nemůžu číst, protože se mi hned zbývají sliny❤ mňam.... Áaa kachnička se zelíčkem, jednou jsem měla na oslavě 2 druhý zelí, knedlík 3 druhý masa❤ to bylo.Ale tvůj článek byl hezký a samozřejmě plný chutí❤❤
[13]: * Zbývají sliny, prostě automaticky opravač na mobilu😂
[14]: Promiň.... Tak zbýhají 😂
[15]: Tak teď už nezbývá nic jiného, než sbíhají.
[11]:Moc děkuji za recept, jsi hodná, to opravdu vyzkouším, už jednou jsem podle tvého návodu pekla koláč. Pamatuji si, že tu kokosovou náplň děláváš a tak ti věřím, že je dobrá. Díky.
Taková pečená husička, to je luxusní papáníčko.
Marti, kachnička super, červená řepa také, ale úsloví: "Včera měla držka hody, dneska stačí doušek vody"
tak to mě dostalo.
Myslím, že to si budu pamatovat do konce života.
Mana nebeská - a vůně vyfotit nešla?
[20]: "mana nebeská" chutná ještě mnohem lípe, ale současně uznávám, že výše nastíněný oběd je velice, ale opravdu velice lákavý
[22]: Asi se myla (ta pravda).
Kachničku bych si taky dala, ale raději s červeným zelíčkem a bramborovým knedlíčkem. Zdravou stravu můj manžel moc nemusí, tak moc si jí neužiji.
Hm, tak červenou řepu si pěstuju na zahradě, ale ještě jsem ji neupravovala jinak než že z ní dělám salát nebo občas nechám něco na boršč. Děkuji zase za nový nápad. Salátek vypadá náramně.
Vážení, raději nebudu na jedotlivé komentáře reagovat. Pouze se podívám zda není potřeba nutná reakce - dotaz a jinak prchám od té mňamky
[7]: Helenko, tatarák musíme vyzkoušet
[19]: Jó, Natty, naše babi byla číslo
Ty dráždíš-ty mano nebeská- kdo to má vydržet? No nevadí.Pokud peču kachnu- jednou do roka- tak ji vycpu okmínovanými,loupanými brambory nejdříve pod poklopem, pak dopékám a k ní červené zelí. Řepu červenou v jakékoliv podobě máme také rádi, takže zkusí, podle tvého popisu.