" VAŘENÍ, NENÍ ŽÁDNÉ TRÁPENÍ "

19. listopadu 2016 v 14:59 |  VAŘENÍ PEČENÍ NEMUSÍ BÝT TRÁPENÍ
Listopad

Pokud máte rádi těstoviny, cibuli, česnek a to vše se směsí rajčat, papriky a nezbytného koření. Pak jste na mých stránkách dobře a můžete se dát hned do díla. Nejdříve však bude dobré kouknout do zásob, tak jsem to udělala i já a zjistila co vše je doma: 1 konzerva rajčat - celých a krabička rajčat čerstvých. Na malou chvilku dilema, ale zvítězila konzervovaná, čerstvá chutnají nám i vnukům na chlebíčku s máslem. Cibule, česnek, již zmíněná konzerva rajčat, olej, sůl, pepř, tymián a bazalka - sice sušená, ale i tak dobrá, třtinový cukr a hlavně taky špagety. Ty se sice mohou nahradit jinými těstovinami, ale není to již to pravé ořechové. To, že je doma červené víno, v mém případě Merlot polosuchý je zjištění chvályhodné, k tomu objev dvě zelené papriky, na které bych málem zapomněla, vynikající. Pouštím se do vaření. Nejdříve cibulka a česnek - oloupat, nakrájet na co nejmenší kousky, což mě jde u cibulky dosti ztěžka, ale již je v hrnci a pozvolna se pění na oleji. Přidávám česnek současně s tymiánem a bazalkou, přidám pepř přímo z mlýnku a míchám. V momentě vše zaleji rajčaty, které nechám chvilku pro smahnout, to aby se aspoň trochu zbavily kyselosti. Papriky zbavené jader, nakrájené na proužky v míchám do směsi a chvilku dusím, přileji trochu vody, mírně osolím a pokračuji v dušení.
Nezapomenu zkontrolovat, zda se mě již vaří voda na těstoviny, kterou osolím a přidám do ní před vložením těstovin lžičku oleje. Zkontroluji, zda je doma sýr, máme jej na tuto směs rádi, ale je dobrá i bez sýru. Sýr je doma, než jej budu strouhat, zkontroluji stav směsi, kterou jsem občas promíchala a tak zabránila přichytnutí. Vše Ok, směs vypínám a ochutnávám, je potřeba přidat špetku třtinového cukru - zamíchat a přikrýt pokličkou. Zbývá už jen scedit špagety, dát na talíř a navrch směs, kdo chce, dá si sýr. Já z počátku mám směs na talíři bez sýru, u stolu si přece jen sýr přidávám. Spokojeně si pochutnáváme, zapíjíme sklenkou Merlotu, tato kombinace je vynikající. Opět jsem se přesvědčila, že vaření, není trápení.
Všem vám přeji pohodové dny vaše Fukčarinka
 

7 lidí ohodnotilo tento článek.

Komentáře

1 Magicmax Magicmax | Web | 19. listopadu 2016 v 15:03 | Reagovat

Zmíněné ingredience mám v rád v rúzných kombinacích takže v tom tady jsem správně :-) až na to že neumím vařit až na čaj a kakao :-D ale o to víc mně zaujal název - Vaření, není žádné trápení.
Třtinový cukr v rodině taky používáme.
Jinak líbí se mi ten konec. Pěkné zakončení. :-)

2 Doktorka se srdcem Doktorka se srdcem | E-mail | Web | 19. listopadu 2016 v 15:14 | Reagovat

No k tomu nadpisu: Mluv za sebe! :D
Merlot? Škoda, že nepiju, to vypadá dobře. :-)

3 Kitty Kitty | E-mail | Web | 19. listopadu 2016 v 15:17 | Reagovat

Máš pravdu, mohlo to být efef. A asi bylo. Jak koukám, až na konzervovaný rajčata mám všechno, někdy udělám. Teda až na tu značku vína - ale prostudnu druh, z našich zásob červ. vína z oslav se něco najde.
Proč to nemůže být dnes? Nemůže! Páč pořád ještě dojídáme vynikající guláš. Už třetí den v řadě, protože se hodně povedl a hospodář nedá jinak, než že nekazit ho třeba obměnou na segedín. Píšu o tom článek. Však jsem za něj (guláš) dostala okamžitou a nevynucenou pochvalu - toho se mockrát nedočkávám. Ale až uděláme tvoje dnešní papu, budeme taky určitě spokojení. Díky za návod i s obrázky ;-)

4 Johanes Johanes | E-mail | 19. listopadu 2016 v 15:30 | Reagovat

...dobrotka,včetně toho Merlota.To my taky můžeme a RÁDI SI AJ DÁVÁME.ZDRAVÍM... :-)

5 Intuice Intuice | E-mail | Web | 19. listopadu 2016 v 18:35 | Reagovat

Rychlé, jednoduché, obrázek lákavý. Taky už mám připraveno na další jídlo, takže třeba jindy zkusím. Zatím jsem se nenaučila pít víno k obědu, ale takhle to na obrázku vypadá moc hezky a kdyby mi to někdo takto přede mne předložil, vážím si toho a ráda si dám obojí. :-)

6 Ruža z Moravy Ruža z Moravy | E-mail | Web | 19. listopadu 2016 v 19:15 | Reagovat

[3]: Dobré, vlastně výborné, my tomu doma říkáme čmajda a dělám to dost často. Nejen na těstoviny, ale i k masíčku, když už ho není tak moc.

Nevím, jestli se dostanu do Kavči, tak jen ti chci sdělit že se nemohu dopracovat k tomu tvému článku, je tam jen obrázek a když kliknu na článek tak se objeví

Požadovaná stránka se na našem serveru nenachází. Pokud si myslíte, že je to naše chyba, kontaktujte nás.

    Kontakt
    Na úvodní stránku

7 Hanka Hanka | E-mail | Web | 19. listopadu 2016 v 22:26 | Reagovat

Souhlasím s tebou, Marti, ale pro mě spíš pečení není žádné trápení. ;-)  :-D

8 Kitty Kitty | E-mail | Web | 19. listopadu 2016 v 22:27 | Reagovat

[6]: Už o tom vím od víc z vás. Nejde s tím nic dělat - obvykle když v článku dodatečně něco upravuju, dám do po publikování znovu do rozepsaných a znovu publikuju a dodnes to fungovalo. Psala jsem i komentář do Kavárny a ani ten mi to nebere, neviděla jsem ho tam. Tak nevím - nechtějí oni z Blog.cz za rozhašený bezplatný blog dát možnost placenýho, ten že půjde dobře?!!!!!! :-!

9 Ruža z Moravy Ruža z Moravy | E-mail | Web | 19. listopadu 2016 v 22:34 | Reagovat

[8]: No, možná také je to odblokováním reklamy, tak nám to ztěžují. On se ten komentář objeví. Ve správě je, jen se k němu člověk musí proklikat. ;-)

10 Kitty Kitty | E-mail | Web | 19. listopadu 2016 v 22:44 | Reagovat

[9]: Nechápu, já jsem žádnou jejich reklamu neblokovala, nevnímám ji. Bude aspoň můj komentář o mé potíži v Kavárně? Dnes už jsem znechucená a jdu pod studenou sprchu ve studené sprše (11 stupňů) :-!

11 Kitty Kitty | E-mail | Web | 20. listopadu 2016 v 9:17 | Reagovat

[10]: Sprchu jsem si včera nedala, ale dnes se zato žádná studená nekonala ani na blogu. Článek tam je. Zdravím Fukčárinku a její aktivity :-)

12 Natty Natty | Web | 20. listopadu 2016 v 17:14 | Reagovat

Marti, že by Itálie byla inspirací. ;-)Určitě jste si pochutnali a zapili dobrým vínkem. A tak to má být - pohoda v bříšku = pohoda v duši. ;-) Pěkný nový týden.

13 Jarka Jarka | Web | 21. listopadu 2016 v 11:20 | Reagovat

To je skvělý typ na jeden oběd v týdnu. Jen zakoupím ta rajčata v konzervě a myslím, že bude manžel vyžadovat trochu uzeninky na cibulku, ale třeba ho přesvědčím, že se dá někdy vynechat i maso a jídlo tím nic neutrpí. :-D  :-P

14 Jirka Jirka | E-mail | Web | 21. listopadu 2016 v 19:51 | Reagovat

Recept je to zajímavý a věřím, že výsledek je chutný. Já už si ale léta nevařím, takže ho určitě nevyzkouším.

15 Janka Janka | Web | 21. listopadu 2016 v 22:15 | Reagovat

Kdo umí, ten umí.... :-)  :-)

16 ALena ALena | 23. listopadu 2016 v 3:10 | Reagovat

Tak, Maruško, možná že občas zaskočím k Tobě, pokud to nebude vadit. Odkazy na PL sem dávat nebudu, neboj!
Recept je chutný, jen mě zaujal ten třtinový cukr, to by mě nenapadlo. Vyzkouším! :-)

17 MirekC MirekC | Web | 23. listopadu 2016 v 10:54 | Reagovat

Takové vaření je fakt brnkačka ... ;-)

18 Maruška-Fukčarinka Maruška-Fukčarinka | Web | 23. listopadu 2016 v 17:39 | Reagovat

[1]:Časem přijde možná i chuť něco dobrého uvařit.Chce to jen vyzkoušet a hlavně si věřit. Mé začátky vaření - krušné chvilky - vše jistilo hotové jídlo v konzervách :-(  :-D
Nyní je vše brnkačka - vaření a pečení, není pro mě trápení :-)

19 Maruška-Fukčarinka Maruška-Fukčarinka | Web | 23. listopadu 2016 v 17:42 | Reagovat

[2]: O_O Dorko, nemá chybu si občas dát skleničku při dobrém jídle, není to často, ale přece :-)
Vařím ráda, největší odměnou jsou pro mě spokojení spolustolovníci :-)

20 Maruška-Fukčarinka Maruška-Fukčarinka | Web | 23. listopadu 2016 v 17:44 | Reagovat

[3]: Kitty takový dobrý gulášek "s pěti knedlama" opravdu není k zahození. Toť oblíbené jídlo mého muže. :-)  :-D

21 Maruška-Fukčarinka Maruška-Fukčarinka | Web | 23. listopadu 2016 v 17:45 | Reagovat

[4]: Včera jsme Johanesi Merlotka dopili a všem na zdravíčko si připili :-)

22 Maruška-Fukčarinka Maruška-Fukčarinka | Web | 23. listopadu 2016 v 17:47 | Reagovat

[19]:

[21]: 8-O  O_O Od soboty do úterý sedmička pro dva,však říkám - u nás se nepopíjí. :-D

23 Maruška-Fukčarinka Maruška-Fukčarinka | Web | 23. listopadu 2016 v 17:49 | Reagovat

[5]: Občas takto hřešíme - skleničku si dáme, zvláště k těstovinám. :-)

24 Maruška-Fukčarinka Maruška-Fukčarinka | Web | 23. listopadu 2016 v 17:51 | Reagovat

[6]: Ruženko, měla jsem podobný problém, tak snad bude klid a my se dostaneme bez problému tam, kam ráčíme. :-)

25 Intuice Intuice | E-mail | Web | 23. listopadu 2016 v 17:51 | Reagovat

[23]: Asi to není hřích, asi je to příjemné a milé. :-)

26 Maruška-Fukčarinka Maruška-Fukčarinka | Web | 23. listopadu 2016 v 17:53 | Reagovat

[7]: Hani, to já bych až tak tvrdit nemohla, neboť takové dobroty jaké vytváříš,viz. tvé Sladké stránky - tak do těch mám daleko.Sice vařím a peču ráda, ale ... :-D  :-)

27 Maruška-Fukčarinka Maruška-Fukčarinka | Web | 23. listopadu 2016 v 17:57 | Reagovat

[12]: Natty, tak tak - k tomu moři se nyní už nedostanu, tak aspoň těstoviny "ala itáliáno - po Fukčarinsku" s dobrým vínečkem. A to šplouchání moře ... :-(  :-D

28 Maruška-Fukčarinka Maruška-Fukčarinka | Web | 23. listopadu 2016 v 17:58 | Reagovat

[13]: Jaruško, doufám, že manžel přežije jeden den bez masa :-)

29 Maruška-Fukčarinka Maruška-Fukčarinka | Web | 23. listopadu 2016 v 18:01 | Reagovat

[14]: Jiří, nevaříš vůbec O_O Každopádně máš zřejmě jiný zdroj, který se dobře stará o tvůj jídelníček. :-)

30 Maruška-Fukčarinka Maruška-Fukčarinka | Web | 23. listopadu 2016 v 18:02 | Reagovat

[15]:A kdo neumí, tak má určitě poblíž toho co umí :-)

31 Maruška-Fukčarinka Maruška-Fukčarinka | Web | 23. listopadu 2016 v 18:09 | Reagovat

[16]: :-) Alenko, vítej na mých stránkách :-)Odkazy na PL - nebojím se, ráda tě vždy uvítám a věřím, že se i dál "V Kavárně u Ruženky" budeme potkávat. :-)Moc zdravím a věř,že je na světě mnoho různorodých lidí i názorů. Co ti to povídám, vždyť sama víš. Dnes jsem na tebe myslela na procházce - cestu lemovalo plno krtinců :-D
A co tak založit si svůj blog - povídání - pro zamyšlení, úsměvy a :-?  O_O  :-)

32 Maruška-Fukčarinka Maruška-Fukčarinka | Web | 23. listopadu 2016 v 18:15 | Reagovat

[17]: Brnkačka a skoro žádná makačka - rychlé a moc dobré. Každopádně mě zbude chvilka zajít na tvůj blog Mirku :-)

33 Maruška-Fukčarinka Maruška-Fukčarinka | Web | 23. listopadu 2016 v 18:16 | Reagovat

[25]: Je, to mě Lotty věř. Když nikam nemusíš a v pohodě stoluješ. Občas to tak máme :-)

34 Johanes Johanes | E-mail | 23. listopadu 2016 v 19:44 | Reagovat

[21]:...no je to fakt správné rozhodnutí... :-)

35 Hanka Hanka | E-mail | Web | 24. listopadu 2016 v 20:11 | Reagovat

[26]: Hlavně nepřeháněj, Marti! ;-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama