" NABÍZÍM KOLÁČ "

7. března 2016 v 18:19 |  VAŘENÍ PEČENÍ NEMUSÍ BÝT TRÁPENÍ
Březen - pondělí 7. 3. 2016
Nabízím koláč, takovou rychlovku, mnozí z vás ji možná budou znát pod názvem "Vařená buchta". Čtete dobře, "vařená", také jsem se divila, proč vařená, když se přece peče. Recept mám napsaný, ale nechce se mě jej hledat, tak tu dám odkaz ze zdroje: http://www.recepty.cz/recept/varena-buchta-9236
Ráda si recepty upravím po vyzkoušení dle svého. V mé úpravě jsem vynechala kakao, měla jsem doma větší čtvrtku čokolády na polevu - od vánoc a tak namísto kakaa, dala jsem k tuku "Stella"- Héra doma nebyla a vodě povařit rozlámané kousky čokolády. Jak ten pejsek s kočičkou, dumala jsem, co ještě změním, přidala jsem strouhané jablíčko. Chudák bylo už trochu scvrklé, ale stále chutné, spíš se samo nabízelo a nikdo se do něj ne a ne zakousnout. Výsledek byl famózní, však posuďte sami.
Musím však napsat, že tentokrát nikdo z dětí ani z vnuků nepřišel a tak po vychladnutí a našem ochutnání velká část koláče putovala do mrazničky a vždy pokud máme chuť, vytáhneme si jeden kousek ke kávě. Dnes byl po čtrnácti dnech v mrazničce přímo famózní. Zastáncům hesla -" nic nemrazit" - fujky, to není ono, nenabízím, ostatní si pochutnejte, je skvělý! Mějte pohodové dny vaše Fukčarinka Ještě budu za chlubilku
 

4 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Hanka Hanka | E-mail | Web | 7. března 2016 v 18:22 | Reagovat

Beru, Marti!!! ;-)  :-D

2 Hanka Hanka | 7. března 2016 v 19:09 | Reagovat

Koláč vypadá dobře. Já tedy na pečení moc nejsem, tak recept si aspoň prostuduji. Na blozích vidím, v kolika domácnostech se pořád peče. K té mrazničce - pokud je tam místo, tak proč to neuložit. Kdysi dávno jsem to také dělala. Mám dotaz - když si ke kávě vytáhnete kousek, tak jste do dali zamrazit už nakrájené na porce? ???  :D

3 Ruža z Moravy Ruža z Moravy | E-mail | Web | 7. března 2016 v 19:18 | Reagovat

Chválím, my také moc pečeného nesníme. Pokud se mrazí po porcích, tak se každá zabalí zvlášť do folie. Tak to aspoň děláme někdy s chlebem, když cheme mít pár krajíčků jako rezervu. :-)

4 Jarka Jarka | Web | 7. března 2016 v 20:03 | Reagovat

Tak to koukám, o vařené buchtě jsem ještě neslyšela a žasnu, co se dá v té kuchyni všechno vymyslet.
Heru i ostatní ingredience doma mám, tak nezbývá než tuto novinku vyzkoušet. :-P

5 fotkyprirody fotkyprirody | Web | 7. března 2016 v 20:13 | Reagovat

ahoj maš pekny blog na mojom práve robím súťaž ak chceš zapoj sa do nej

6 Máří Kosáček Máří Kosáček | E-mail | Web | 7. března 2016 v 20:19 | Reagovat

Já taky zamrazuji a chutná nám, takže beru

7 Jitka Jitka | E-mail | Web | 7. března 2016 v 20:19 | Reagovat

Jako třešničku na dortu jsi koláč vesele nazdobila. Šikula. :-)

8 Intuice Intuice | E-mail | Web | 7. března 2016 v 20:20 | Reagovat

Přiznám se, že už sladké taky nemrazím, nebyl o ně takový zájem jako o čerstvé. Snažím se péci menší porce, aby se to snědlo hned. I když ne vždy se to podaří. :-)

9 Kitty Kitty | E-mail | Web | 7. března 2016 v 22:02 | Reagovat

Koukám, že koláč taky splichtím. Jen by mě zajímalo, jak jsi udělala ty ozdobené ornamenty? Možná je to v receptu, na který jsi dala odkaz ;-)

10 Jarmila* Jarmila* | E-mail | Web | 7. března 2016 v 23:02 | Reagovat

Koláč vypadá dobře. :-)
Marti, moc gratuluji k diplomu a krásnému umístění. :-)

11 Věra Věra | Web | 8. března 2016 v 10:17 | Reagovat

Marti tuhle buchtu už dělám hooodně dlouho.A vždy ji polévám polevou do které přidávám trochu rumu nebo rumové příchutí.Je opravdu výborná :)

12 signoraa signoraa | Web | 8. března 2016 v 14:54 | Reagovat

Marti, ani nevíš, s jakou chutí bych si dala. Ale nepeču už druhý měsíc, co má muž dietu.
V neděli jsme byli přát Emě k narozeninám (měla je ve středu 2.3.) a Tomášovi ke svátku. V sobotu se vrátili z Krkonoš. Dcera udělala dietní dort - kysaná smetana se želatinou a s piškoty a coby dietní ovoce tentokrát jablko, které můj muž může.
To, že mi jde "pusa šejdrem" ani nemusím připomínat. :-D

13 Maruška-Fukčarinka Maruška-Fukčarinka | Web | 8. března 2016 v 18:26 | Reagovat

[1]: Tak ať ti chutná Hani :-)

14 Maruška-Fukčarinka Maruška-Fukčarinka | Web | 8. března 2016 v 18:27 | Reagovat

[2]: Hani - nakrájené na menší kousky. :-)

15 Maruška-Fukčarinka Maruška-Fukčarinka | Web | 8. března 2016 v 18:29 | Reagovat

[3]: Já dám Ruženko vždy dva kousky a máme tak vyřešeno - něco malého k odpolednímu kafíčku :-)

16 Maruška-Fukčarinka Maruška-Fukčarinka | Web | 8. března 2016 v 18:30 | Reagovat

[4]: Jaruško, je nejvyšší čas buchtu vyzkoušet :-D

[5]: Děkuji. :-)

17 Maruška-Fukčarinka Maruška-Fukčarinka | Web | 8. března 2016 v 18:30 | Reagovat

[6]: Skvělá věc ta mraznička :-)

18 Maruška-Fukčarinka Maruška-Fukčarinka | Web | 8. března 2016 v 18:31 | Reagovat

[7]: Jituš, zdobím rychle, zdobím ráda. :-D

19 Maruška-Fukčarinka Maruška-Fukčarinka | Web | 8. března 2016 v 18:32 | Reagovat

[8]: Každý dle svého. :-D

20 Maruška-Fukčarinka Maruška-Fukčarinka | Web | 8. března 2016 v 18:34 | Reagovat

[9]: Ornamenty jsem vykouzlila se šablonkou od kafíčka, byla přibalena. Stačí si vzít ubrousek a něco vystřihnout, pokud šablonka od kafíčka není k mání Kitty :-)

21 Maruška-Fukčarinka Maruška-Fukčarinka | Web | 8. března 2016 v 18:35 | Reagovat

[10]: Jo Jarmilko, ale ty máš krásnější umístění :-D

22 Maruška-Fukčarinka Maruška-Fukčarinka | Web | 8. března 2016 v 18:35 | Reagovat

[11]: Věrko, dá se i tak a posypat třeba kokosem :-)

23 Maruška-Fukčarinka Maruška-Fukčarinka | Web | 8. března 2016 v 18:36 | Reagovat

[12]: Alenko, kdyby jsi bydlela blíže, pozvala bych tě na kafíčko :-D
Dortík od dcery byl určitě také dobrý. :-)

24 Hanka Hanka | E-mail | Web | 8. března 2016 v 21:12 | Reagovat

[13]: Díky, byl skvělý. :-D

25 Hana Hávová Hana Hávová | Web | 8. března 2016 v 21:23 | Reagovat

vypadá dobře a jsou na něm sluníčkááá. :-D

26 JM JM | 8. března 2016 v 22:47 | Reagovat

Marti. Tuhle buchtu peču už dlouho a než spojím mouku s čokoládou, trochu odleju a dám to až na upečenou. Hned za tepla. Posypu kokosem.
Jednou jsem nic neměla pro mladou k svátku, tak K. vystřihl šablonu - její jméno- a bylo.
Nemusím zdůrazňovat, že jsme se při tom vytváření šablony  pohádali. Nemohl pochopit, co chci.

27 Ďábelská Victoria Ďábelská Victoria | Web | 9. března 2016 v 5:18 | Reagovat

Vypadá chutně já si ted dělala soji :)

28 ruzena ruzena | E-mail | Web | 9. března 2016 v 16:52 | Reagovat

To je pro mě novinka, ale příjemná - cokoliv rychlého mě zajímá :-) Určitě co nejdřív vyzkouším, dík za recept! Myslím že by se dalo improvizovat, přidat např. trochu strouhaných ořechů, mandlí nebo kokos ;-)  :-)

29 Fukčarinka Fukčarinka | Web | 9. března 2016 v 18:40 | Reagovat

[28]:Přesně tak Růženko improvizovat se dá

[26]: Však tak zde Maruška uvádí na závěr posypat kokosem :-)

[26]: Maruško improvizovat a "kouzlit" umíme viď? Dobrý nápad s tou šablonou jména. :-)

30 Fukčarinka Fukčarinka | Web | 9. března 2016 v 18:41 | Reagovat

[25]:Hani, sluníčka také hned vyvolala manželův úsměv a podpořila si pěkně zakrojit. :-)

31 Natálie Natálie | Web | 10. března 2016 v 18:14 | Reagovat

vypadá to skvěle :)

32 Ježurka Ježurka | Web | 12. března 2016 v 14:12 | Reagovat

Marti, jestli ještě zbylo, já bych si dala! Ale tento týden nepeču, někdy bych se do toho určitě pustila i s těmi tvými změnami! :-)

33 helena-b helena-b | 13. března 2016 v 12:35 | Reagovat

Marti, tento koláč znám. Peču ho vždycky na Velikonoce, podle mojí maminky, ta mu řikala "Šalamoun" - nevím proč, asi to někde převzala. :-D Vidím, že se v přípravě dá skvěle improvizovat. Cukrové šablonky jsou nápadité. ;-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama