" MÁTE RÁDI GULÁŠ ? "

8. srpna 2015 v 9:52 |  VAŘENÍ PEČENÍ NEMUSÍ BÝT TRÁPENÍ
Srpen - sobota 8. 8. 2015

Máte rádi guláš? Vepřový, hovězí a třeba bramborový, známý pod pojmem "buřtguláš" jednou za čas proč ne, což si tak udělat malou změnu.
Mailem mě přišel recept od paní Zdeničky, jedné mé návštěvnice blogu jako ozva na můj recept dušená červená řepa. Guláš z červené řepy. Řekla jsem si proč ne, a uvařila jej. Mnozí z vás už jistě krčí nosíky a říkají si, to ne! Řepu ještě tak naloženou, prostě klasika, mnozí se otřepou. Zde nutno podotknout, že se můj muž také zpěčoval, což u něj nebývá zvykem, ale guláš z červené řepy nechtěl vzít na vědomí. Nevadí, uvařím pouze pro sebe, ujistila jsem jej a dala se do díla.
Na oleji jsem zpěnila cibuli a česnek, doporučené mě bylo také přidat anglickou slaninu - tu jsem neměla. Přidala jsem kousek uzeného špeku, pak na kostičky nakrájenou červenou řepu, půl kávové lžičky mleté červené papriky a vše jsem podlila vodou. Osolila, opepřila, přidala majoránku a po chvilce na kostky nakrájené brambory. Nakonec nakrájenou klobásku a než se guláš dovařil, tak trochu jíšky na zahuštění. To již vonělo celým bytem a můj mlsný muž prohlásil, že bude chtít taky trošku ochutnat. Nakonec si přidal a prohlásil, že ten guláš z červené řepy je vynikající, ovšem pouze pro znalce!!!

Všem vám, kteří jste našli odvahu tento recept vyzkoušet přeji dobrou chuť a vám, kteří stále říkají červené řepě STOP - nevíte o jakou dobrotu přicházíte. Pak už jen malá rada, kupujte pouze malé, velké nejsou tak šťavnaté. Mějte pohodové dny vaše Fukčarinka
 

4 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Kitty Kitty | E-mail | Web | 8. srpna 2015 v 10:23 | Reagovat

Díky, zrovna včas. Povalují se mi zde dvě červené řepy a do oběda je čas tak akorát. Jdu na to. Dobře že tě mám ;-)

2 Jitka Jitka | E-mail | Web | 8. srpna 2015 v 11:13 | Reagovat

[1]: Nejen chutné, ale i zdravé. Určitě vyzkouším, protože červenou řepu jsem se naučila jíst nenaloženou, ale upravenou na různé způsoby. :-)

3 alena alena | E-mail | 8. srpna 2015 v 12:11 | Reagovat

Zajímavé,a kdyz c.repa patrí do borsce,(hacky prosím domyslet ;)),tak proc ne do burstguláse :-D ,hezký Weekend Fukcárinko :-)

4 Zdenka"ren" Zdenka"ren" | 8. srpna 2015 v 13:16 | Reagovat

:-)  :-)  :-) děkuji za pochvalu ;-)

5 Věra Věra | Web | 8. srpna 2015 v 14:00 | Reagovat

Téééda u nás doma by mohl být guláš snad každý den :) Zrovna včera byl buřtguláš!

6 Ruža z Moravy Ruža z Moravy | E-mail | Web | 8. srpna 2015 v 15:22 | Reagovat

Věřím tomu, že ten guláš je dobrý, však nic špatného v něm není.Čwervená řepa je zdravá ve všech úpravách. ;-)

7 Ježurka Ježurka | Web | 8. srpna 2015 v 20:42 | Reagovat

Jsi dobrá, že jsi se do toho pustila a jsem ráda, že ti chutnalo. Můj muž červenou řepu miluje, ale nevím, tady by mu asi dost chybělo maso. :-)

8 Maruška-Fukčarinka Maruška-Fukčarinka | Web | 8. srpna 2015 v 20:45 | Reagovat

[7]: Libuško je tam buřtík :-)

9 Jarka Jarka | Web | 8. srpna 2015 v 20:47 | Reagovat

Patřím mezi ty, kteří nad červenou řepou ohrnují nosánek, ale tento recept se mi líbí a když nakonec gulášek chutnal i tvému manželovi, tak mě láká ho vyzkoušet taky. Hned teď si napíšu na nákupní lísteček položku - malá červená řepa! :-P  ;-)

10 Maruška-Fukčarinka Maruška-Fukčarinka | Web | 8. srpna 2015 v 21:31 | Reagovat

[9]: Jaruško a majoránkou nešetři. :-)

11 Maruška-Fukčarinka Maruška-Fukčarinka | Web | 8. srpna 2015 v 21:33 | Reagovat

[6]: Ruženko byl jak jsem již psala výborný. :-)

[5]: Věruš já moc guláš nemusím, ale přiznám se, že vnuci ano. Jak přijdou nečekaně, guláš je vždy v mražáku po ruce. :-)

12 Maruška-Fukčarinka Maruška-Fukčarinka | Web | 8. srpna 2015 v 21:34 | Reagovat

[11]: Ovšem klasika, ne z červené řepy, to by asi kluci nejedli. :-)

13 Maruška-Fukčarinka Maruška-Fukčarinka | Web | 8. srpna 2015 v 21:34 | Reagovat

[4]: Zdeničko pochvala je na místě, byl famózní, jak můj muž řekl - pouze pro znalce! :-)

14 Maruška-Fukčarinka Maruška-Fukčarinka | Web | 8. srpna 2015 v 21:36 | Reagovat

[3]: Alenko moc zdravím. :-)

[2]: Jituš vyzkoušej, nebudeš litovat. :-)

[1]: Kitty tak snad jste si pochutnali s panem hospodářem :-)

15 Ruža z Moravy Ruža z Moravy | E-mail | Web | 8. srpna 2015 v 22:10 | Reagovat

[12]: Myslím, kdybys jim neřekla, že je z červené řepy, tak by ho zblajzli taky. ;-)

16 Hana Hávová Hana Hávová | Web | 8. srpna 2015 v 23:50 | Reagovat

Hmm, to vypadá zajímavě. Řepa mi roste na zahradě, tak to zkusím. Mám ráda řepu na všechny způsoby. :-)

17 Věrka Věrka | 9. srpna 2015 v 9:26 | Reagovat

Teda to je recept, určitě vyzkouším. Letos mě nevzešla žádná řepa na zahrádce, ale nevadí koupím. :-)

18 Hanka Hanka | E-mail | Web | 9. srpna 2015 v 9:57 | Reagovat

No jasně, Marti, kdo by neměl rád jednou za čas guláš! ;-)
Ovšem z červené řepy? To slyším poprvé a docela mě láká ho vyzkoušet.
Vypadá opravdu skvěle. :-P  :-)
Díky za recept.

Užij si v tom vedru co nejpříjemnější neděli! :-)

19 Ema Ema | E-mail | Web | 9. srpna 2015 v 20:57 | Reagovat

Minulý týden jsme si daly se ségrou pašaerácký guláš s bramboráčky. Obrovská porce.. Výborný! :-P  :-)
Maruško, opatruj se! :-)

20 Maryša Maryša | E-mail | 9. srpna 2015 v 23:37 | Reagovat

Už jsem jedla hodně gulášů, ale z červené řepy ne, a protože ji máme rádi, tak děkuji za recept, hned jak bude chladněji, vystartuji na trh a bude dobrý oběd :-D. Pěknou i když horkou noc přeje Maryša :-)

21 Jirka Jirka | E-mail | Web | 10. srpna 2015 v 16:12 | Reagovat

Vařit ten guláš nebudu, ale naladila jsi mě na guláše. V minulosti jsem se při směnách stravoval v hospodách a ty mi guláš znechutily. Loni a předloni jsem si v Plzni dal plzeňský guláš - a ten byl výborný. Hned bych si ho dal znovu, takže vidím, že záleží na tom, jak je udělaný.

22 Natty Natty | Web | 11. srpna 2015 v 11:18 | Reagovat

Marti, myslím, že já sním celý talíř a ještě se budu olizovat až za ušima. :D  :D Pěkný nový týden.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama