"ČERVENÁ ŘEPA"

15. července 2015 v 20:08 |  VAŘENÍ PEČENÍ NEMUSÍ BÝT TRÁPENÍ
Červenec - středa 15. 7. 2015

Červenou řepu mohu na všechny způsoby, nejen vařenou, pečenou, Není to tak dávno, co jsem červenou řepu připravila dušenou.

Vřele mohu doporučit jako přílohu k masu, nebo lehkou večeři doplněnou pečivem. Mě osobně chutná takto připravená řepa s grahamem, doplněná kopečkem bílého jogurtu.Co jsem použila za ingredience? To co jsem zrovna měla doma po ruce, ano tento recept je můj vlastní. Množství nebudu uvádět, uvedu pouze suroviny. Vařila jsem způsobem - přiměřeně.
Červená řepa, mrkev, jablíčko, červená cibule, česnek, máslo. Co jsem nepřeháněla a pouze přidávala s citem, byl hřebíček, jalovec, nové koření, pepř, sůl a kari, tymián, bobkový list. Nejdříve jsem na másle zpěnila na měsíčky pokrájenou cibuli česnek, přidala mrkev, koření a na plátky postrouhanou řepu.
Promíchala, podlila troškou vody a dusila mírně do měkka. Mám ráda zeleninku ještě tak trochu křupavou.
Řepa na tento způsob je chutná jak teplá, tak za studena.
Tomu z vás kdo se rozhodne si takto řepu připravit, přeji dobrou chuť. Všem pohodové dny vaše Fukčarinka.
 

5 lidí ohodnotilo tento článek.

Komentáře

1 Ruža z Moravy Ruža z Moravy | E-mail | Web | 15. července 2015 v 20:14 | Reagovat

Výborně, červenou řepu také mohu na všechny způsoby. Naši ji křoupají i syrovou, ale s ohledem na to, že zelenina malounko povařená či podušená uvolňuje víc minerálů a vitamínů s trochou mastnoty ještě lépe tak... ;-)

2 bábina bábina | 15. července 2015 v 21:37 | Reagovat

Byla jsem na návštěvě u spolužačky, jako překvapení uvařila, jak ji vařila, protože jsem byla mezitím u vody...Byla trochu zvláštní, ale dobrá. Vyzkouším doma na mých strávnících. ;-)  :-)

3 johanes johanes | E-mail | 15. července 2015 v 21:38 | Reagovat

Chvalim, asi velmi vhodne i pro diabetes melitus

4 Jitka Jitka | E-mail | Web | 15. července 2015 v 21:46 | Reagovat

Dělám si ji dost často na různé zpásoby. Nejvíc mně chutná vařená nebo pečená a přidám si do ní mladou cibulku a malou konzervičku tuňáka i s olejem olejem. :-)

5 Kitty Kitty | E-mail | Web | 15. července 2015 v 22:49 | Reagovat

Zase jedna úprava červené řepy. Odšťavňovala jsem si ji nedávno. Teď nemám a v marketech nemají. Musím nakouknout do Vitamínky, tam by ji mít mohli ;-)

6 Květa Květa | Web | 15. července 2015 v 22:50 | Reagovat

Marti, tak to budu muset vyzkoušet. Mám ráda řepu nakládanou, jako přílohu. Ta mně moc chutná, tak teď vyzkouším i tvůj recept... :-)

7 Hanka Hanka | E-mail | Web | 15. července 2015 v 23:02 | Reagovat

Červenou řepu mám nejraději naloženou ve sladkokyselém nálevu, Marti. :-)

8 Jarka Jarka | Web | 16. července 2015 v 8:44 | Reagovat

Vidím, že všichni mají rádi červenou řepu a nechutná asi jenom mě. Nesnáším její "plesnivou" vůni, která mě odrazuje natolik, že vlastně tu řepu ani neochutnám. Škoda, že si nemůžu nabrat z tvého talířku, třeba bych na ni změnila názor. :-P  ;-)

9 Iva Iva | E-mail | Web | 16. července 2015 v 10:38 | Reagovat

Dobrý nápad a skvělý recept!
Marti, přeji pohodové dny. ;-)  :-)

10 Ježurka Ježurka | Web | 16. července 2015 v 17:49 | Reagovat

Marti, mne by ani nenapadlo, že řepa se dá připravit i jako jídlo, ne jen příloha, může to být opravdu výborné! :-)

11 Hana Hávová Hana Hávová | 16. července 2015 v 23:35 | Reagovat

Taky mám ráda červenou řepu na všechny způsoby. :-)

12 Čerf Čerf | E-mail | Web | 18. července 2015 v 8:17 | Reagovat

[8]: Já jsem červenou řepu dlouhá léta naprosto nesnášel. A pak jsem v Řecku omylem ochutnal jejich "pantzariasalata", což je červená řepa v kořeněném nálevu s česnekem a olivovým olejem. No a po téhle úpravě se teď můžu utlouct :-).

13 Natty Natty | Web | 20. července 2015 v 6:07 | Reagovat

Marti, ty dobře víš, že červená řepa je moje favoritka v jídelníčku a je velká škoda, že mnoho lidí jí odmítá jako špatnou vzpomínku ze školních jídelen. Je to hvězda mezi zeleninami a každý si na to musí přijít sám. :D Tvůj recept je lákavý a věřím, že jste si s Fukčarinkem pošmákli. :D Pěkný nový týden.

14 Katka Katka | E-mail | Web | 22. července 2015 v 18:29 | Reagovat

Červenou řepu mám taky ráda. Podobně jsem ji ještě nedělala. Kořením jsi nešetřila, tam bych asi trochu ubrala. Já nemám moc ráda, když se kombinuje koření různých typů - třeba staročeské s provensálkým nebo orientálním.....ale progi gustu.....Třešničkou na dortu by pro mě byl ten jogurt. Řepu si pěstuju, ale letos jí ta vedra dávají. Nevím, nevím, jestli doroste. Ale nevadí, k mání je běžně....Díky za tip.

15 Honza Honza | Web | 30. ledna 2016 v 21:59 | Reagovat

Červená řepa je vážně nejlepší. Já ji můžu na všechny způsoby :) Kdyžtak mrkněte na můj blog, kde najdete mimo jiné i recepty http://cervenarepa.eu

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama