"ŠTRŮDL CO JE MŇAM"

23. ledna 2015 v 18:18 |  VAŘENÍ PEČENÍ NEMUSÍ BÝT TRÁPENÍ

Leden - pátek 23. 1. 2015

U Ruženky na jejím blogu http://ruzenka.blog.cz/1501/tento-recept-na-strudl-znate jsem objevila skvělý recept na moc dobrý štrudlík! Teda dobrý, pokud máte rádi vločky. Zakoupila jsem dnes chybějící suroviny a štrudlík upekla. Sice recept si můžete najít u Ruženky, přesto jej zde uvedu a k tomu mé vychytávky.
Potřebné suroviny: vločky, voda, 2 bílé jogurty , med, větší jablko, mletá skořice
Do misky dáme 2 hrnky vloček, půl hrnku vody, bílý jogurt - já dala jeden velký, k tomu přidala 1 lžíci medu. Po promíchání zdála se měs směs příliš řídká, přidala jsem ještě hrst vloček. Občas mě při pečení, nebo vaření postihne pocit "Pejska a kočičky jak pekly dort " a začnu vymýšlet, čím bych vše vylepšila. Bylo tomu tak i dnes. Do směsi nastrouhaných dvou větších jablek přidala jsem nasekané mandle a rozinky namočené v rumu.
Na pečící papír jsem rozetřela směs z vloček na dva stejné obdélníky s korýtkem uprostřed. Do korýtka dala jablíčka s mandlemi a rozinkami, vše posypala mletou skořicí. Navrch navršila zbylou vločkovou směs a vše uhladila navlhčenýma rukama ve studené vodě. Tvary závinů byly na světě a po chvilce pečení při 200°C se bytem linula vůně, která hned přilákala mého muže. Za třicet minut byl voňavý závin upečen.

Můj muž sice snědl čtyři kousky, chutnalo, ale podotkl, že to není ten závin co má rád - kynutý, či lístkový. Mě chutnal moc a určitě si jej znovu udělám. Kdo vločky může, neváhejte, je opravdu moc dobrý. Jablíčky nešetřete já dala dvě větší, medu bych snesla klidně 2 lžíce, ale stačí hotový pocukrovat.
Všem vám přeji pohodové dny vaše Fukčarinka
 

4 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Otavínka Otavínka | Web | 23. ledna 2015 v 18:23 | Reagovat

Na fotce vypadá lákavě. Ohromná mňamka.
Mohu se jen dívat a unášet pohledem.

2 Věra Věra | Web | 23. ledna 2015 v 18:28 | Reagovat

Tak já Marti zrovna včera závin pekla,ale z listového těsta. :-)

3 WhoviAnn* WhoviAnn* | 23. ledna 2015 v 18:33 | Reagovat

Miluji štrůdl :) Já si ho o víkendu udělám :) Vypadá úžasně :3

4 Jitka Jitka | E-mail | Web | 23. ledna 2015 v 18:35 | Reagovat

Zajímavý recept. Stojí za vyzkoušení. :-)

5 Ruža z Moravy Ruža z Moravy | E-mail | Web | 23. ledna 2015 v 18:37 | Reagovat

Tak vidíš, tobě se povedl, já se teprve chystám, protože jsme měli  ještě něco pečeného doma, takže zřejmě zítra nebo na neděli. Určitě se mi také povede, vše na něj už mám. :-)

6 Intuice Intuice | E-mail | Web | 23. ledna 2015 v 20:39 | Reagovat

Vypadá dobře. Já zatím neměla odvahu, nejraději mám z listového těsta. :-)

7 Hanka Hanka | E-mail | Web | 23. ledna 2015 v 22:05 | Reagovat

Jsi druhá, kdo štrůdlík podle Ruženky zkusil. Taky ho mám v plánu.
Tobě se povedl skvěle, Marti, jsem ráda, že vám chutnal. :-)

8 Ema Ema | E-mail | Web | 23. ledna 2015 v 23:08 | Reagovat

Maruško, receptík vypadá zajímavě a lákavě.:-)
Krásný víkend ti přeji.:-)

9 ZDENKA ZDENKA | E-mail | Web | 23. ledna 2015 v 23:10 | Reagovat

VYPADÁ TO KRÁSNĚ :-D  :-D  :-D

10 Kitty Kitty | E-mail | Web | 24. ledna 2015 v 9:33 | Reagovat

[5]: Mně se zvlášť nepovedl, ale není to vina Ruži ani autorky receptu. Člověk se nemá na nic PŘÍLIŠ těšit, protože potom to nemusí vyjít. Což je můj případ. Však kdybych ukočírovala ten rozehřívaný med, taky bych po upečení asi chválila. Ostatním pekařkám se určitě hezky povede ;-)

11 Kitty Kitty | E-mail | Web | 24. ledna 2015 v 9:35 | Reagovat

[7]: Tobě se určitě povede. Přeju ti to, je to opravdu rychlé a když neuděláš chybku, budeš ho i zde chválit :-)

12 Hanka Hanka | E-mail | Web | 24. ledna 2015 v 10:52 | Reagovat

[11]: No, uvidíme, Kitty. ;-)

13 Hanka Hanka | 24. ledna 2015 v 16:04 | Reagovat

Já vám tedy nevím ... Je pravda, že moučníky už nepeču nejméně tři roky, ale moje trouba nezahálí, dost peču maso a nějaké zapékané věci. Ale k tomu štrůdlu - nějak nechápu, proč je třeba dělat tuhle vločkovou hmotu a nedělat normální tradiční štrůdl? Když jsem ještě pekla, v posledních letech jsem dělala z listového těsta a nevím, že by to bylo špatné. A kdo nechce z listového, je více receptů na vlastní těsto, také jsem to kolikrát vyzkoušela. Asi jsem konzervativní, ale v tomto případě jsem pro tradiční závin, kde je náplň opravdu zavinuta. Takže se omlouvám, jestli můj koment vyzněl nějak nevhodně. :-P  :D

14 Maruška-Fukčarinka Maruška-Fukčarinka | E-mail | Web | 25. ledna 2015 v 1:28 | Reagovat

[13]: Je to věc názoru Hani,vločkový přivítal nejstarší vnuk ke svačince vděčně, Řekl babi je to jak mu"sli O_O tyčinka, mě taky chutnal. Manželovi ne. Je tozměna a řekla bych zdravá. :-)

15 Maruška-Fukčarinka Maruška-Fukčarinka | E-mail | Web | 25. ledna 2015 v 1:29 | Reagovat

[11]: Kitty Hanka to zvládne o tom žádná :-)

16 Maruška-Fukčarinka Maruška-Fukčarinka | E-mail | Web | 25. ledna 2015 v 1:30 | Reagovat

[10]: Já si budu dál dělat tento mňam závin - teplý mě připomíná žemlovku. :-)

17 Maruška-Fukčarinka Maruška-Fukčarinka | E-mail | Web | 25. ledna 2015 v 1:31 | Reagovat

[9]: Aje to opravdu dobré - kdo má rád vločky! :-)

[8]: Děkuji Emo :-)

18 Kitty Kitty | E-mail | Web | 25. ledna 2015 v 9:14 | Reagovat

Tak všem dobrou chuť. Já už jsem měla ;-)

19 Werri Werri | Web | 30. ledna 2015 v 16:44 | Reagovat

Tak tento štrůdlík určitě zkusím, vypadá moc zajímavě. Já tuhle dělala buchtu z kuskusu. Také velice zajímavé a jedlé.

20 Anna ze Slezska Anna ze Slezska | 1. února 2015 v 13:45 | Reagovat

Ahoj.Jsem na Tvém blogu poprvé a štrůdlík mě zaujal na první pohled a ta diskuse :-) a tak jsem ho dnes udělala ,medem jsem nešetřila,ořechy taky né  a na tácku je poslední kousek,muž ho snědl hned několik,tak asi nezjistím,jaký je uležený,za týden upeču znova.Jo já si těstíčko uhladila namočenou stěrkou ;-)

21 Maruška-Fukčarinka Maruška-Fukčarinka | Web | 1. února 2015 v 16:17 | Reagovat

[19]: Mám radost, že chutnalo. Kuskus jsem ještě nezkusila, jen sleduji z dálky.Opravdu to budu muset konečně napravit :-)

22 Maruška-Fukčarinka Maruška-Fukčarinka | Web | 1. února 2015 v 16:18 | Reagovat

[20]: Tož Aničko ze Slezska zdravím a jsem ráda, že chutnalo. :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama