" LEVNĚ A CHUTNĚ "

19. února 2014 v 19:21 |  VAŘENÍ PEČENÍ NEMUSÍ BÝT TRÁPENÍ
Středa - 19. 2. 2014

Dnes jsem pilná včelka byla. Ráno do nemocnice na odběr krve, pak na nákup - ovoce a zeleniny, no a vůbec doplnit co bylo je třeba k vaření. Následně vše doma uskladnit, vypít kafíčko a pak šupky v poledne k lékaři internistovi. Výsledky uspokojivé a to je hlavní, tím to ale vše nekončilo.
Sice se dalo do deště, ale zajeli jsme s manželem ještě do knihovny a tak, tak, jsme stihli slečnu Martinu Sáblikovou.
To bylo radostí, Martina má zlatou!!!! Zatím co se milá Martina potila a snažila, my jsme se stihli naobědvad. Sice to nemám ráda jíst u televize, ale dnešek byl vyjímkou.
V knihovně jsem si půjčila spoustu knih, později napíši jaké. Včera jsem byla doslova a do písmene v šoku, rozklikla jsem svůj blog a tam hrůza - vůbec se nedalo přečíst co je obsahem, komentáře byly překryty čárou sem a čárou tam. Začátek článku se černil. I napsala jsem na správce blogu, zda je to práce "šotků", či jiných příšer. Z obavy, že snad mé povídání o přečtených knihách je bráno jako reklama - vymazala jsem část a hlavně obrázky knih až na jednu, a ono nic. Na počátku vše zčernalo, pak čáry a kejkle. Reklamou to nebude říkala jsem si, přece jsem napsala viz. zdroj.NerozhodnýMrkající
Nechám to na druhý den, vypla jsem PC, no a dnes? Ač nejsem Gizel můj mě z blogu "šotek" zmizel ...... trádadadadá ........ Tak nevím co to bylo!
Bla, bla, bla, říkáte si a recept na "Levně a chutně" nikde . Nebojte se, bude a to přímo od Ládi! Určitě jste již o Láďovi slyšeli.
Co jsem dle Láďi vařila? Zkusila jsem langoše, výsledek -vynikající !!!!!!

Do mísy jsem dala 1 kelímek bílého jogurtu, přidala 2 kelímky hladké mouky a 1 lžičku kypřícího prášku - zde doporučuji - dejte mouky méně, když tak přidáte, dále 1 lžičku soli. Vše promíchejte, pak ručně zpracujte v bochánek, Nechte odpočinout vše vstřebat a mezitím si připravte plech s pečícím papírem - já jej lehce raději potřela olejem.
Rozehřejte troubu na 180°C, postrouhejte si sýr na posypání, připravte si česnek s olejem a kečupem na potření.
Vyválejte placku a vykrajujte hrníčkem, či sklenkou kolečka, dáme na plech a pečeme do růžova. Hotové potřeme olejem a následně marinádou, posypeme sýrem. Kdo chce držet tajli, potírá jen česnekem s kečupem, posype sýrem.
Nám langoše chutnali moc a tímto zdravím Láďu.
A vám, vám posílám foto ...... PŘIVŘETE PROSÍM OKO ZROVNA NAD FOTEM OŠIZENÉHO LANGOŠE -Mrkající hned byly dány bez pardonu na plech, upečeny a následně snězeny.
Zkrátka a dobře jen se po nich zaprášilo ......

Přeji vám všem pohodové dny vaše
 

5 lidí ohodnotilo tento článek.

Komentáře

1 Máří Kosáček Máří Kosáček | E-mail | Web | 19. února 2014 v 19:47 | Reagovat

Láďa je prostě šikulka. Já dělala sýrové bulky a loupáky a jen se zaprášilo. :-)

2 Jarka Jarka | Web | 19. února 2014 v 21:14 | Reagovat

Nějakého šotka jsem u tebe taky pozorovala. Dnes mi to zahlásilo tvůj nový článek, ale když jsem ho v mailu rozklikla, byl to ten minulý, který už jsem u tebe četla, jen se mu v záhlaví napsalo, že je byl vydán dnes. Ostatně ten rozpor v uveřejnění tam máš pořád. ??? Ale hlavně, že teď už je vše O.K.!
Na Láďu nekoukám a proto recept na langoše vítám. Upečeme, ochutnáme. :-P  :-)

3 Intuice Intuice | E-mail | Web | 19. února 2014 v 21:20 | Reagovat

Po shlédnutí Tvého dnešního obrázku jsem si musela najít stránku s Hruškovými recepty a některé jsem si uložila a určitě vyzkouším. Díky. :-)

4 babi Maňasová babi Maňasová | Web | 19. února 2014 v 21:47 | Reagovat

Nějaký šotek ti tam fakt řádil, dnes se mi jako Jarušce, objevil tvůj "nový" článek, který jsem komentovala tuším už v neděli. U nás langoše moc nemilujeme, ale podle Ládi jsem pekla loupáky a byly vynikající.

5 helena-b helena-b | Web | 19. února 2014 v 22:46 | Reagovat

Ano, ano, včera řádil u Fukčárinky pořádný šotek, ale hlavně, že je už vše v pořádku. Ale důležité je, že je u tebe, co se týká zdravíčka, všechno v pořádku. ;-)

6 Ema Ema | E-mail | Web | 19. února 2014 v 23:39 | Reagovat

Také jsem měla potíže na blogu. Včera i dnes. A stejně jako děvčatům, i mně se objevil tvůj "nový" článek.:-( Od Ládi jsem zkoušla loupáky :-P, langoše jsou v plánu.:-)

7 Babsy Babsy | E-mail | Web | 19. února 2014 v 23:44 | Reagovat

Láďa Hruška se přiživuje na již dávno ověřených internetových receptech. :-) Ale je dobře, že je medializuje, díky Nově proniknou do širokého povědomí. Já si ale langoše neupeču.
Když tu řádil šotek, tak jsem tu nebyla, takže o ničem nevím. 8-)
Jsem asi divná, ale mně Olympiáda vůbec nebere.

8 ajka ajka | E-mail | Web | 20. února 2014 v 0:52 | Reagovat

[7]:
Babsy tak to jsme divné dvě :-D

9 ajka ajka | E-mail | Web | 20. února 2014 v 0:53 | Reagovat

Langoše vypadají supr ;-)
Na Hrušku nekoukám, páč vím že ty recepty pak někde objevím na blogu :-D

10 Natty Natty | Web | 20. února 2014 v 5:22 | Reagovat

Marti, to já si ráda u TV smlsnu, ne oběd, ale občas lehkou večeři ano. :D Co se týče našich šikovných děvčat, tak jen palec nahoru. To hokejisti i s Jágrem a Plekancem tomu dali na frak. :-( Co se týče jakoby langošů, tak dle návodu jsou to spíš jogurtové placičky, ale důležité je, že jsi zkusila, pochutnali jste si a bylo vám hezky s knihou nebo sledováním OH. :D Pěkný den.

11 Katka Katka | Web | 20. února 2014 v 6:48 | Reagovat

Diky za upozorneni na langose - urxite zkusim. A cekam na ty knizni tipy :-)

12 Babsy Babsy | E-mail | Web | 20. února 2014 v 8:39 | Reagovat

[8]: Doufám, že minimálně. :-D

13 Dáša Dáša | Web | 21. února 2014 v 16:10 | Reagovat

Maruško, líbí se mi u těchto langošů, že se nesmaží :-) Můj žlučník nesnese mastnotu.
A má to opravdu chuť lanoše ? ???
Přeji Ti slunný víkend :-)

14 Maruška-Fukčarinka Maruška-Fukčarinka | E-mail | Web | 21. února 2014 v 18:16 | Reagovat

[13]: Dáši jak na to dáš kečup a sýr - je to langoš. Je to jako u pečených koblihů, taky nejsou úplně koblihové, ale pro toho komu dělá potíž smažené je to delikatesa. Jen nedávat hned 2 kelímky mouky, já dala a bylo to trošku tužší, tak příště dám jeden a půl a bude lahodnější. :-)

15 Maruška-Fukčarinka Maruška-Fukčarinka | E-mail | Web | 21. února 2014 v 18:19 | Reagovat

[11]: Katko jsou rychlé a dobré.

[10]: Natty děkuji. :-)

[9]: Však taky ajko Ládíkovi posílají recepty diváci. Občas je dobré si je připomenout. :-)

[7]: Počkej až tě to chytne :-D

16 Maruška-Fukčarinka Maruška-Fukčarinka | E-mail | Web | 21. února 2014 v 18:22 | Reagovat

[6]: Emo neváhej a langoše udělej. :-)

[5]: Helenko jsem stále pod lékařským dozorem. Ta dražší léčba zabrala, tak na elektrošok nemusím. :-)

17 Maruška-Fukčarinka Maruška-Fukčarinka | E-mail | Web | 21. února 2014 v 18:27 | Reagovat

[4]: Evi loupáky zkusím taky. Šotek je zahnán do kouta. :-)

[3]: Vyzkoušej jsou dobré. :-)

[2]: Já byla Jaruško z toho paf, tak jsem pak článek stáhla z uveřejněných a na druhý den znovu uveřejnila. To už bylo bez komlikací. Bez "šotka" :-)

[1]: Tak tomu i věřím. :-)

18 Iva Iva | Web | 21. února 2014 v 19:54 | Reagovat

Marti, langoše jsem už dlouho nedělala. Recept mám jiný, mohla bych zkusit ten tvůj. :-D Přeji pohodový víkend. ;-)

19 Hanka Hanka | E-mail | Web | 26. února 2014 v 22:49 | Reagovat

Řekla bych, že jsi pilná pořád, Marti, a nabitá optimismem a energií. ;-)  :-)
Langoše jsem ještě nikdy nedělala, musím to napravit, s pečením sladkostí mám stejně utrum! ???  ;-)

20 Romi Romi | Web | 7. března 2014 v 16:50 | Reagovat

Sestřenka podle Ládi už hodně věcí zkusila a prý dobré. Také musím něco zkusit..Langoše nevypadají marně :-P

21 hosanna hosanna | Web | 18. června 2015 v 15:49 | Reagovat

pujcka na najem :-?

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama