" ZDRAVÁ LEHKÁ VEČEŘE PLNÁ VITAMÍNŮ"

2. ledna 2014 v 18:28 |  VAŘENÍ PEČENÍ NEMUSÍ BÝT TRÁPENÍ
Leden - čtvrtek 2. 1. 2014

Stalo se vám někdy ve snaze vyfotit si vábnou krmi,jenž jste si připravili, že :
a.) na focení zapomenete, neb se vám sliny sbíhají
b.) vyfotili jste ji, ale foto není zdařilé - dle vašich představ
c.) a to se mě stává často - úplně zapomenu, že chci fotit - vzpomenu si až sklízím ze stoluZamračený

Včera, přiznám se bez mučení to bylo za "b"- nezdařilé foto, leč zdařilá krmě plná vitamínů. Potřebovala jsem k tomu tyto suroviny: tvaroh, kousek másla, křen a celer , domácí chléb a na ozdobu červenou papriku
Tvaroh s máslem jsem našlehala, lehce vmíchala nastrouhaný křen a celer. Krajíčky domácího chleba pomazané touto pomazánkou jsem již jen ozdobila proužky červené papriky. Manžel žádal špetlu soli, mě nebylo třeba. Dobrý čaj završil naše hodování.
A to foto v úvodu mého dnešního článku? Nahrazuje foto, jenž se nepovedlo včera za "b"Mrkající Červené řepě za syrova holdujeme s manželem oba - jednou s křenem, podruhé s česnekem, doplněné olivovým olejem. Já občas bez oleje s mandarinkou, nebo s rozinkama.
Naopak dnes mě manžel vyfotil moji orchidej a ta se tedy vyvedla .....


Mějte pohodové dny plné zdraví vaše
 

3 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Květa Květa | Web | 2. ledna 2014 v 18:39 | Reagovat

Marti, orchidejka je nádhernáááá, bohatě a plně kvete. A ta papenka je lákavá. Zrovna dnes jsem uekla chlebík. Je tak krásně nadýchaný, že už ho polovina chybí.
Měj se krásně. Jdu vymyslet něco k tomu chlebu...... :-)

2 Ruža z Moravy Ruža z Moravy | E-mail | Web | 2. ledna 2014 v 19:41 | Reagovat

Marti, abys nedopadla jak ta  babička v nebi. Byl dědeček a babička už konečně v nebi. Měli se náramně. Polehávali na sluníčku, jedli lehká dobrá jídla, pili vínko, měli se moc dobře. Najednou dědeček vstal a dal babičce facku. ,,Copak jsem ti udělala, že mě fackuješ?" ,,To máš za to, žes upřednostňovala zdravou výživu. Už dávno jsme tady mohli být, dobře se pořád mít." ;-)  :-D

3 Jitka Jitka | Web | 2. ledna 2014 v 19:42 | Reagovat

Taková zdravá večere je fajn. To já mám většinou chuť na maso. To jsem zvíře co? ;-)

4 Hana Hávová Hana Hávová | Web | 2. ledna 2014 v 19:52 | Reagovat

Taky se teď snažím ( po vánočním přežrání )dělat nějaké lehčí a vitamínové jídlo. Dnešní večeře se skládala rohlíků se sýrem a celé to bylo zapečené a k tomu domácí mrkvovopomerančový džus.
A můj dnešní upečený domácí chlebík si odvezla dcera s sebou do Hradce. Aby prý neumřela při studování hlady.
A tu orchidejku ti vážně závidím, je luxusní. :-)

5 Jarka Jarka | Web | 2. ledna 2014 v 20:15 | Reagovat

Tak to musela být dobrota, já bych taky nepřisolovala, můj muž určitě ano, chlapi asi nemají tak jemné jazýčky. :-P A tvoje orchidejka je snad přírodní úkaz, tolik květů na jednom šlahounu se jen tak nevidí. :-)

6 Katka Katka | E-mail | Web | 2. ledna 2014 v 20:30 | Reagovat

Já měla dnes takovou chuť na zdravou večeři, až jsem si namazala kaiserku paštikou :-| Je to rychlejší.

7 Babsy Babsy | E-mail | Web | 2. ledna 2014 v 22:25 | Reagovat

Taky už se mi kolikrát stalo, že jsme si táák pochutnali, a nad prázdným talířem jsem si vzpomněla, že jsem to vlastně chtěla dát na blog, aby to přineslo užitek i dalším mlsoňům... :-) No, tak příště... :-)

8 Babsy Babsy | E-mail | Web | 2. ledna 2014 v 22:27 | Reagovat

Co ještě děláš dobrého z červené řepy? Taky je mám v lednici, a už trochu povadly, ještě jsem se k nim nedostala...

9 Kitty Kitty | E-mail | Web | 3. ledna 2014 v 10:45 | Reagovat

[2]: O_O  ;-)  :-)  :-D

10 Kitty Kitty | E-mail | Web | 3. ledna 2014 v 10:48 | Reagovat

Neodbudu obsah článku smajlíky. Pochvala za všechno - receptík i rozkvetlé kyti. Daří se ti a je dobře, že dáš na blog něco  pro oko i pro jazýček. Červenou řepu mám už jako salát sterilizovanou, jen přidám náš křen - nemrzne, půjde vyrýt... :-)

11 Blanka Blanka | Web | 3. ledna 2014 v 14:20 | Reagovat

Fukčárinko,to s tím focením znám.Buďto úplně zapomenu a vzpomenu si až když už není.Nebo si vzpomenu,ale že se foto nepovedlo zjistím,až už je snězeno. :-D
Určitě jste si pochutnali! :-D

12 babi Maňasová babi Maňasová | Web | 3. ledna 2014 v 16:52 | Reagovat

Marti, s focením jídla jsem na tom stejně jako ty :-D . Orchidejka je moc hezká.

13 johanes johanes | E-mail | 3. ledna 2014 v 17:41 | Reagovat

...paní kolegyně a nic vís????tož smekám před vámi až biju hlavou o chodník.S manželkou máme společného přítele pana doktora,teda lékaře.Je chirurg kosmetický či jak ho nazvat.A ten při operacích vypráví zážitky ze svého života (jezdí často a pravidelně jako řada jiných do Vídně)...a tak jednou ženě vykládal,že už je na tom tak,že může jen bílé maso.Žena měla dojem,že hovoří o kuřeti a jiné drůbeži a tak se zeptala,co to je to bílé maso.A on odpověděl: no to je anglická slanina,domácí špek a třeba český bůček... to jsou lehce stravitelné potraviny...mám ho rád,mohli bychom hrát v jednom orchestru... :-)

14 Maruška-Fukčarinka Maruška-Fukčarinka | Web | 3. ledna 2014 v 17:57 | Reagovat

[13]: :-D  :-)Pane Johanes u nás se střídá zdravé s dobrým - tedy občas je třeba "skůru" promazat jak říkala má kolegyně. Pak koupila 20dkg anglické a byla spokojena. Tak i my jsme občas vepřo - knedlo zelo. Dnes zrovna manžel prošpikoval krůtí na zítřek s kouskem bůčinku ;-)  :-)

15 Maruška-Fukčarinka Maruška-Fukčarinka | Web | 3. ledna 2014 v 18:00 | Reagovat

[10]: Kitty však si rozumíme. Dnes na procházce kolem mě lítala včelka, vše se zelená, sluníčko hřeje a takový čerstvě vyrytý křen aj, aj pochoutka a vitamíny, přímo bomba. :-)

16 Maruška-Fukčarinka Maruška-Fukčarinka | Web | 3. ledna 2014 v 18:06 | Reagovat

[8]: Třeba taky salát s jogurtem Babsy a k tomu graham. Nebo pečenou řepu s křenem a máslem - recept na mém blogu - rubrika -VAŘENÍ PEČENÍ NEMUSÍ BÝT TRÁPENÍ - PEČENÁ ČERVENÁ ŘEPA S KŘENEM
30. ledna 2010 :-)

17 Maruška-Fukčarinka Maruška-Fukčarinka | Web | 3. ledna 2014 v 18:08 | Reagovat

[2]: Tak Ruženko to se u nás nestane - dopřejem si i masíčko :-D

[3]: Jituš, nejsme vegetariáni :-)

[6]: Katko občas taky hřešíme ;-)  :-)

18 Maruška-Fukčarinka Maruška-Fukčarinka | Web | 3. ledna 2014 v 18:09 | Reagovat

[4]: Hani mám potíž se dostat na tvé stránky. :-(  ;-)

19 johanes johanes | E-mail | 3. ledna 2014 v 18:14 | Reagovat

[14]:...tož ve mně hrklo jak ve starém burdáku,že chudáci žijete jenom na těch košťálech...a vy jste rozumná parta.Tak to má býti.Potěšila jste mne.
M. - F. a ještě mám jednu prosbu...pokud mohu.Neoslovujte mne  " pané Johanesi " prosím.Já si na to moc nepotrpím.V drtivé většině jsme slušní lidé,já o tom nepochybuji a pro mne bude potěšením,když pro vás budu Johanes.Víte v naší široké rodině i u přátel používáme spojení pán jen s příjmením nebo společenským titulem.Pokud se oslovujeme křestními jmény,tak označení pán nepoužíváme.Prosím,prosím,berte to jako novoroční dárek pro mně.Jsme z jednoho kraje,máme k sobě kousek...díky moc za pochopení...díky. :-)

20 Ruža z Moravy Ruža z Moravy | E-mail | Web | 3. ledna 2014 v 18:24 | Reagovat

[8]:Babsy, stačí je vcelku krátce povařit , oloupat, nastrouhat na hrubo a dochutit sladkokysele. Lze dát křen,  čerstvý fenykl, čínské zelí, cokoliv. Červená řepa je zdravá. Někdo ji křoupe i čerstvou, jen nakrájenou  na plátky. :-)

21 Babsy Babsy | E-mail | Web | 3. ledna 2014 v 18:28 | Reagovat

[20]: Děkuji za rady, já totiž znám jen tu zavařovanou s křenem, ale v poslední době mám na červenou řepu pořád šílenou chuť. Zřejmě ji tělo potřebuje... Zjistili mi silnou anemii, tak nevím, jestli to nemá nějakou souvislost...

22 Babsy Babsy | E-mail | Web | 3. ledna 2014 v 18:29 | Reagovat

[16]: Děkuji, naberu inspiraci.

23 Natty Natty | Web | 4. ledna 2014 v 7:22 | Reagovat

Marti, k jídelníčku nemám co dodat, červená řepa je moje "královna" v zimním období. To na košíčku je pro současné počasí nejlepší, jejich konzumací určitě posíláš imunitu. ;-)Orchidejka ti krásně kvete a Fukčarinek udělal parádní fotku. Pěkný den. :-)

24 Maruška-Fukčarinka Maruška-Fukčarinka | Web | 4. ledna 2014 v 12:55 | Reagovat

[22]: Nejlepší je čerstvá nastrouhaná s tím česnekem a olivivým olejem, nebo bílým jogurtem :-)

25 Ježurka Ježurka | Web | 4. ledna 2014 v 17:21 | Reagovat

Tak v pomazánce vše ano, až na celer. Nevím proč, ale ten já dávám jen do polévky. Moje kolegyně ho měla vždy ráda i jako řízek, když ho měli v jídelně, tak si ho dala. Já vím, že je zdravý, ale ne.
A ta orchidej je opravdu nádherná. Mně taky začínají kvést, ale takovou parádu nemám. :-(

26 Máří Kosáček Máří Kosáček | E-mail | Web | 4. ledna 2014 v 17:30 | Reagovat

Samá dobrotka a orchidea je nádherná

27 Date tree Date tree | E-mail | Web | 4. ledna 2014 v 21:17 | Reagovat

Takové ňaminy :)
Já pravidelně zapomínám fotit to, co fotit chci :D

28 Hanka Hanka | E-mail | Web | 4. ledna 2014 v 23:57 | Reagovat

Já to mám naopak, Marti, peču hlavně kvůli "sladkým" stránkám, takže na fotky nezapomínám! ;-)  :-D
Tvoje orchidej je překrásná, nádherně kvete! Nám orchideje odcházejí, nemají tady asi dobré podmínky, a to se o ně mamka dobře stará. :-?

29 Pavla Pavla | Web | 5. ledna 2014 v 18:50 | Reagovat

orchidej je překrásná, nádherně kvete :-)

30 alena alena | E-mail | 6. ledna 2014 v 18:33 | Reagovat

A zrovna dnes jsem slysela od odborníka,ze zeny po prechodu se nemají trápit dietami a dát si na co mají chut!Takze vcera byla chut na salát a dnes na knedlíky....tak at nám to vydrzí po celý rok a ve zdraví,hlavne ve zdraví ho preckáme ;-)

31 Maruška-Fukčarinka Maruška-Fukčarinka | Web | 7. ledna 2014 v 10:20 | Reagovat

[19]: Milý Johahesi, komentář zablokovaný jsem objevila až dnes. V úctě a radosti přijímám :-), tedy Johanes platí :-) :-)

32 Maruška-Fukčarinka Maruška-Fukčarinka | Web | 7. ledna 2014 v 10:21 | Reagovat

[30]: Alenko je dobré střídat to dobré - velmi dobré a zdravé :-D  :-)

33 Johanes Johanes | E-mail | 7. ledna 2014 v 15:29 | Reagovat

[31]:...díky za pochopení,jsem rád...

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama