DNEŠNÍ OBĚD?"OTEVŘI LEDNICI A MRAŽÁK!!!"

20. června 2010 v 16:34 |  VAŘENÍ PEČENÍ NEMUSÍ BÝT TRÁPENÍ
ČERVEN-NEDĚLE 20.6.2010

Haló budeme vařit,tak jsem se musela dnes povzbuzovat,jo sama sebe.Po včerejšku takovém krásném dnu se zakabonilo,myslím na obloze.No a asi jsem se kabonila i já ale jen do té doby než jsem sama sebe přesvědčila k vaření.


Včera večer jsem se dívala na internetu na "PROSTŘENO",zrovna tam byla ta budoucí ekofarmářka.No a dneska ráno jsem to líčila manželovi v plné parádě jako"šokující"případ.

Tak ale už vařím,do obchodu jsem nemusela,jen mražák a lednice byla mou zásobárnou a tam jsem našla:2ks pangasiuse, 1ks citrónu,rajčata,papriku,okurku,cukýnu,jogurt bílý,kečup,chilli protlak,hořčici.Ve špížce zase olej olivový,pečící papír,sůl, a pepř,kari, rybí a na americké brambory koření, mouku hladkou,brambory,pečící papír a dala jsem se do vaření.

Nejdříve jsem si předvařila oloupané brambory nakrájené na1/4(předešlý den se mě podařilo přesolit polévku..pšššš!),tak proto byly dnes pečené brambory k rybě.Jinak by stačily vařené,polévka je také mňam!!!Pak jsem porala zeleninu a nakrájela na plátky naši oblíbenou cukýnu-posolila a nechala ji 10minut odpočnout.Pangáče odmraženého a vyždímaného s přebytečné vody jsem zakapala citrónem.Na  olivovém oleji na pánvi jsem po obou stranách opekla předem do ubrousku osušenou cukýnu.V mouce smíchanou s kari a kořením na ryby jsem obalila osolenou a citrónem zakápnutou rybu.Zpočátku ji prudce opekla z obou stran a pak již pozvolna dopekla do křupava.To se mě již také dopékaly v troubě na 220°C brambory,které jsem před pečením posypala kořením na americké brambory a polohrubou moukou a vložila do rozehřáté trouby na pečící papír mírně potřený olivovým olejem.

Omáčka je velice rychlá,promícháme 3 lžíce jogurtu s přidáním 1lžičky hořčice,1lžičky kečupu,osolíme,opepříme dle chuti můžeme přidat i chilli omáčku.Zbudouli cukýny dají se s bagetou a touto omáčkou jíst i k večeři.Při výběru cukýn dbejte na menší,tenčí neovadlé plody.Kolem pangasiuse rozložíme zeleninu,sýr(výborný je plátek eidamu nechat povolit přímo na porci na pánvi,nebo také niva).Dobrou chuť!


 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Jarka Jarka | Web | 21. června 2010 v 18:00 | Reagovat

No páni Maruško, tvůj prostřený stůl láká k usednutí a jídlu, už napichuji na vidličku americkou brambůrku a namáčím do omáčky. Další sousto je ryba a cukýna. Mňam! Na tom stole můžu oči nechat. :-P  :-D

2 Janah Janah | Web | 21. června 2010 v 19:27 | Reagovat

Vypadá to moc jedle :-D  :-P  :-P  :-P Co mi to děláš, už mám zase hlad!

3 kulda kulda | E-mail | Web | 21. června 2010 v 19:44 | Reagovat

hmmmmm, to musí být mňamka.... :-P  :-P  :-P

4 Alena Alena | Web | 21. června 2010 v 19:55 | Reagovat

Maruško,
jsi šikovná kuchařinka! Prostřená tabule je moc pěkná i barevně! Já mám v mrazáku tresku, budu muset taky něco vykouzlit. :-)

5 Blanka Blanka | Web | 21. června 2010 v 20:51 | Reagovat

Maruško,hnedka bych zasedla a všechno to spořádala,protože to vypadá naprosto úúúúžasně :-D

6 myšmamá myšmamá | E-mail | Web | 21. června 2010 v 21:26 | Reagovat

kdybych mohla, hned bych si to uklohnila, vypadá to báááječně!!! :-D

7 euridika euridika | Web | 22. června 2010 v 16:23 | Reagovat

Maruško moc to krasne vypada a ja použivam jenom olivovej olej. Zvykla jsem si na neho už davno, chutna mi a je moc zdravej.
Puseeeeeek...

8 Jarka Jarka | Web | 22. června 2010 v 22:02 | Reagovat

Ahoj Maruško, přeji ti také dobrou noc, vyspi se pěkně do růžova!! :-D

9 Alena Alena | Web | 22. června 2010 v 22:16 | Reagovat

Maruško, odpověděla jsem ti u mě, ale píši to i sem.
Mile jsi mě rozesmála s tím nejmladším vnoučkem. Živě si to představuji. :-) Říká se, že babičky mají svá vnoučátka rozmazlovat. :-) Já mám dvě vnučky a taky jim u babičky chutná nejvíc. :-)

10 More lasky More lasky | Web | 22. června 2010 v 22:55 | Reagovat

Uvarila jsi to moc chutne a tak to i vypada

11 Natty Natty | Web | 23. června 2010 v 6:38 | Reagovat

Hezké ráno Maruško, prostřeno, jen můžu zasednou:-) a věř, že mně by chutnalo a dávám 10 bodů :-)...pěknou středu.

12 Hanča Kdovíková Hanča Kdovíková | Web | 23. června 2010 v 11:17 | Reagovat

Téda, to je panečku hostina :-D

13 Maruš-Fukčarinka Maruš-Fukčarinka | Web | 23. června 2010 v 21:56 | Reagovat

Díky vám všem za pochvalu :-),dobrota to opravdu byla. :-).A nyní šup jdu k vám na návštěvu. :-)

14 Romi Romi | Web | 24. června 2010 v 11:39 | Reagovat

Maruško, jsem tkz.mlsná huba, ale jídlo na tvé fotografii mě láká:)

15 mstajer mstajer | Web | 27. června 2010 v 23:29 | Reagovat

No to je nádherné!Sbíhají se mi sliny.
A malý postřeh, taky se u vás říká mražák,jak tak koukám. U nás taky, ale švagr Martin je na to strašně alergický. Kdyby viděl nadpis Tvého článku, vstávaly by mu vlasy hrůzou na hlavě.Seč je velký jedlík,na tu krásu na talíři už by se ani nepodíval. :-D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama