KRŮTÍ ROLÁDA

2. května 2010 v 22:58 |  VAŘENÍ PEČENÍ NEMUSÍ BÝT TRÁPENÍ
KVĚTEN-NEDĚLE-2.5.2010

Vrátila jsem se z výletu na Lysou horu pěkně markotná.Výraz "markotná"jsme s manželem převzali od naší společné známé Jarušky.Má zajímavé názvy tak například "kvikni"je pokyn,který si sama sobě dá jak má kliknout na počítači..a pak "kviknu", popisovala mě menší operaci provedenou na PC.Moc času společně netrávíme ale o to více se na ni a jejího muže Roberta těšíme.Ale to jsem pěkně odbočila ze svého úmyslu umístit sem svůj recept na krůtí roládu.Takže k věci jak by řekl můj muž.


Suroviny:krůtí prsíčko asi tak 1kg,hořčice,sůl,bílý pepř,tymián,1větší cibule,3cibulky jarní i s naťí,1ksčervené a zelené papriky,česnek,olej olivový,citrónová šťáva,Iberijský špek, 2vejce, 2lžíce vody,2lžíce strouhanky, 3plátky uzeného sýru,6plátků uzeného bůčku nebo šunky,2dcl kvalitního bílého vína,1lžíce hladké mouky.


Krůtí prsíčko omyjeme,osušíme a rozřízneme na plát(nejde-li jinak tak na více plátků),jemně naklepeme,osolíme opepříme,zakapeme mírně citrónovou šťávou a olivovým olejem,potřeme hořčicí a česnekem.Odložíme do chladničky a připravíme si náplň-na rozehřátou pánvičku s malým množstvím oleje nalejeme dvě vejce rozkvedlané s dvěmy lžícemi vody a dvěma lžícemi strouhanky.Upečeme omeletu,kterou přendáme na talíř a podle počtu plátků masa rozřízneme.




Připravíme si další surovinyna náplň-červenou a zelenou papriku nakrájíme na proužky, cibulku jarní oloupeme a posekáme na drobno i s naťí,Iberijský špek nakrájíme na proužky.Na plát masa položíme vaječnou omeletu na ní sýr,uzený bůček nebo šunku,směs jarní cibulky a paprik.Srolujeme a pevně omotáme špagátek potravinářský.

Na pánvi rozehřejeme olej a prudce opečeme roládku,vyndáme ji a opečeme zbylou náplň i s pokrájenou cibulí na půlkolečka a se dvěma stroužky česneku,které nožem slačíme a drobně pokrájíme(,přídáme tymián,promícháme a zalejeme 2dcl bílého vína.Roládky přemístíme do pekáčku,zalejeme směsí z pánvičky.Přikryjeme a dáme do trouby předehřáté na 200°C až se začne péct přepneme na 170°C.Při pečení roládku podléváme,popřípadě přilijeme vodu.Na závěr pečení po 1hod odkryjeme a 10 min pečeme nepřikryté,nezapomeneme polévati.

Upečené roládky vyjmeme,necháme prohladnout,odstraníme špagátek.Směs v pekáčku uvedeme do varu,přidáme rozkvedlanou mouku s vodou a společně povaříme 15minut.Dle svého uvážení popřípadě poředíme vodou(má býti řidší konzistence).Prochladlou roládku šikmo rozřízneme a vložíme k přohřátí zpět do této směsi.Podáváme s rýži nebo brambory a zeleninovou oblohou.Můžeme také podávat na studeno s krájíčky chleba,okurkou nebo také se zeleninovou oblohou.

Jako moučník můžeme podávat Piškotové řezy s tvarohovým krémem a pomerančem.Kdo chce tak korpus rozřízne a mírně potře libovolnou marmeládou.

Dobrou chuť!!!

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Natty Natty | Web | 3. května 2010 v 6:07 | Reagovat

Maruško, roládky jsou mňamkozní a zákusek na doplnění také. Je vidět, že umíš rozmazlovat - pěkný den :-D

2 Moře lásky Moře lásky | Web | 3. května 2010 v 12:00 | Reagovat

Vidim že jsi mela dobrou chut. Mne bylo krasne v more

3 helena-b helena-b | Web | 3. května 2010 v 13:48 | Reagovat

Maruško, ty nás rozmazluješ! Vypadá to nádherně.
P.S. Jak bylo na Lysé? Čarodějnice řádily? ;-)  :-)

4 Maruš-Fukčarinka Maruš-Fukčarinka | Web | 3. května 2010 v 17:14 | Reagovat

[1]:Nattynko jo to jsi uhodla :-)

[2]:Vladko ty pokušiteli :-),upřímně ti závidím.Je to asi ale ještě to moře studené,tak opatrně :-)

5 Maruš-Fukčarinka Maruš-Fukčarinka | Web | 3. května 2010 v 17:15 | Reagovat

[3]:Helenko bylo báječně,dočteš se v článku"NÁVRAT Z VÝLETU" :-)

6 Domácí čajovna Domácí čajovna | Web | 3. května 2010 v 17:32 | Reagovat

to je něco na mého muže, ten rád vaří rolády na všechny druhy...

7 Jarka Jarka | Web | 3. května 2010 v 17:56 | Reagovat

Mňam, mňam a ještě jednou mňam! To musí být náramná dobrota a já už mám v lednici asi měsíc krůtí prsa a pořád mě nenapadalo co s nimi. Toto je velká výzva a lákadlo, uvaříme-vyzkoušíme! ;-)  :-)

8 Maruš-Fukčarinka Maruš-Fukčarinka | Web | 3. května 2010 v 19:09 | Reagovat

[6]:Renatko ať se chlapi snaží :-P

[7]:Jaruško tak do toho :-).

9 Romi Romi | Web | 4. května 2010 v 8:54 | Reagovat

Maruško málem bych z blogu odešla..Ještě že jsem si všimla té tvé dobroty. Sliny se mi zbíhají nad tou krásnou a jistě chutnou krůtí roládkou i nad úžasnými řezy:)

10 babi Maňasová babi Maňasová | Web | 4. května 2010 v 10:31 | Reagovat

Ta roládka vypadá moc a moc dobře, výborný nápad je taky udělat tu omeletku jako náplň, musím to vyzkoušet.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama