VEPŘOVÁ DOBROTA

26. listopadu 2009 v 12:38 |  VAŘENÍ PEČENÍ NEMUSÍ BÝT TRÁPENÍ

Suroviny: 1kg vepřového krčku
------------- 1citrón
1lžíce medu
3lžíce olivového oleje
2 lžíce zázvoru-(kořen-nastrouhat)
sůl
1cibule

1palička česneku
1kostka slepičího bujónu
steek koření-chilli šípek
grilovací koření
pepř celý4ks
nové koření 2ks
bobkový list


Připravíme si marinádu: olej,šťáva z 1 citrónu,med,grilovací koření a chilli šípek, drce-
----------------------------
cený česnek.Maso opláchneme,osušíme a posolíme.Potřeme marinádou,kterou si mů-

žeme přizpůsobit dle své chuti-důležité je zachovat-olej,šťávu z citrónu,med,zázvor,chilli

šípek a česnek.

Necháme do druhého dne v lednici odležet.Druhý den necháme ze všech stran na pánvi

zatáhnout a vložíme do pekáče na pokrájenou cibuli,podlejeme 2dcl vody,vložíme bujón

a přikryjeme druhým pekáčem.Pečeme pozvolna(dusíme při 170°C)-1.45h-posledních 15

min.pečeme odkryté za stálého podlévání a zvýšené teplotě na 190°C.

Stále dbáme aby bylo v pekáči dosti vývaru-ke konci se odpaří.

Doporučuji před marinací masu dát tvar a zpevnit provázkem.Po upečení maso nechá-

me vychladnout a pokud rodina dovolí podávejte až druhý den.Velice chutné je na stu-

deno s chlebem a okurkou,teplé k rýži,bramborám nebobramborové kaši.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama