DÝNĚ

26. listopadu 2009 v 12:45 |  VAŘENÍ PEČENÍ NEMUSÍ BÝT TRÁPENÍ
Říjen 2009

Suroviny:dýně již zmíněná o váze tak 2-2,5kg-pozor musí se vejít celá na plech do trouby.Máslo,2cibule,sušené houby 12dkg namočíme,(mohou být i čerstvé35dkg),47dkg sýru strouhaného dva druhy-ementál a parmezán, 25dkg tvarohu, 3vejce,lžička pepře,muškátového oříšku,1/2lžíce soli,8 plátků opečeného bílého na kostičky nakrájeného chleba zbaveného kůrky.


Dýni omyjeme,odkrojíme stopku 4cm od vrchu.Z dutiny odstraníme semena a vlákna.Dužinu ponecháme asi 5cm podél slupky.Na másle osmahneme cibule,sušené houby a podusíme. Sýry,tvaroh,vejce okořeníme a osolíme,přidáme houby s cibulí. Já přidám určitě trochu mletého masíčka opečeného na pánvi. Dýni dáme na plech vyložený pečícím papírem a plníme střídavě vrstvíme směs,opečený bílýchléb.Přikryjeme stopkou a pečeme asi tak dobrou hodinku-dužina musí změknout. Přirozené cukry v dýni zkaramelizují a dodají tak náplni zajímavou chuť. Recept nemám vyzkoušený ale určitě to bude mňamka.Poraďte mám dýňi podlít trochou vody?











 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama